TOKAT NİKSAR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAPILAN RESMİ TÖRENLE BAŞLADI

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı yapılan resmi törenle başladı. Saat 10:00´da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk büstüne konulması ve saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra Niksar Ortaokulu bahçesinde yapılan İlköğretim Haftası kutlama programına geçildi. 
2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAPILAN RESMİ TÖRENLE BAŞLADI

 

       Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra, Niksar Ortaokulu bahçesinde yapılan programda  günün anlam ve önemini belirten konuşma Niksar Ortaokulu Müdürü Şakir BOLAT tarafından, açılış konuşması İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer BOLAT tarafından yapıldı.  Öğrenciler  tarafından  günün anlam ve önemini belirten çeşitli şiirlerin okunmasından sonra İlçe Kaymamı Selami KAPANKAYA’nın konuşması ve ödül töreni ile son buldu. Yeni Eğitim Öğretim yılının tüm eğitim çalışanlarımız, öğrencilerimiz, İlçemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer BOLAT´ın 2017 - 2018 Eğitim Öğretim Yılı  Açılış Konuşması Metni;

       Saygıdeğer Kaymakamım

       Saygıdeğer Belediye Başkanım

       Değerli Daire Amiri arkadaşlarım

       Siyasi partilerimizin kıymetli temsilcileri

       Değerli basın mensupları

       Değerli Velilerim

       Kendisini insanın eğitimine adayan çok kıymetli öğretmen arkadaşlarım,

       Geleceğimizin ümidi sevgili öğrencilerim

       2017 –2018 Eğitim Öğretim yılının İlköğretim Haftası Programına hoş geldiniz.

       Her yıl Okullarımızın açıldığı ilk hafta “İlköğretim Haftası” olarak kutlanmaktadır. İlköğretim Haftasının ve yeni eğitim öğretim yılının sevgili öğrencilerimize, Kıymetli öğretmenlerimize, ilçemize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum.

       Saygıdeğer Kaymakamım ve değerli misafirler,

       Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinden askeri üniforma giymiş bir grup cuntacı terörist tarafından 15 Temmuz 2016´da Türkiye Cumhuriyeti devletini, demokrasiyi ve millî iradeyi hedef alan haince bir darbe girişiminde bulunulmuştur. "Başta Başkomutan olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hükümetimizin, güvenlik kuvvetlerimiz ile halkımızın kahramanca mücadelesi sonucunda bu kanlı girişim engellenmiş, milletimizin direnişiyle demokrasimiz kazanmıştır. Türk milleti, bu demokrasi sınavından yüzünün akıyla geçmiştir.

     Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitleri anmanın, hatırlamanın ve hatırlanmalarını sağlamanın millî ve insani sorumluluk olduğunu hatırlatmak istiyorum.

     Milletimizin, söz konusu vatan olduğunda gücünün, iradesinin ve kararlılığının çocuklarımıza ve gençlerimize öğretilmesi bir hakkın teslimi olacaktır.

     Bu bağlamda, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk haftasında, bakanlığımıza bağlı tüm resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarının bütün sınıf, şube ve kursiyer gruplarına ´15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma´ temasıyla öğrencilerin seviyesi dikkate alınarak bilgilendirme ve etkinlikler yapılacaktır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin demokrasi, millî birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, yurt savunması ile şehitlik konularında farkındalığının artırılması hepimizin ortak sorumluluğudur.

      Bu vesile ile Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize de ömür boyu sağlık ve mutluluklar diliyorum.

     Saygıdeğer Kaymakamım ve değerli misafirler,

     Baş Öğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün dediği gibi : “En mühim feyizli vazifemiz milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin hakiki kurtuluşu bu suretle olur. Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı bir toplum halinde yaşatır ya da onu köleliğe ve yoksulluğa iter.” 

     Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün bu sözü, bu gün daha da fazla anlam kazanmıştır.

     Çünkü dünyadaki bütün gelişme ve ilerlemeler eğitime verilen değer ölçüsünde gerçekleşmektedir. Toplumlar eğitime verdiği önem kadar ileri gitmiş,  önem vermeyenler ise sürekli gerilemişlerdir.

     Bu günkü Dünyaya baktığımızda Dünyanın en ileri ülkeleri eğitime en fazla yatırım yapan ülkeleri, en geri ülkeleri ise eğitime en az yatırım yapan ülkeleridir.

     Artık dünya beden gücünden çok beyin gücüne yönelmiştir. Beyin gücünün gelişimi ise ancak ve ancak eğitimle gerçekleşmektedir. Bu gün tarım veya sanayii ürünü satan değil teknoloji ürünü satan ülkeler gelişmektedir.

     Ülkemizde de eğitime ayrılan bütçe payı sürekli artırılmaktadır. Bu artış ile birlikte, Okullarımızdaki bilgisayarlı eğitimin desteklenmesi, fatih projesi ile etkileşimli eğitimin geliştirilmesi, eba eğitim portalı… gibi ciddi çalışmalar da yapılmıştır.

     Teknolojik gelişmelerle birlikte eğitim programlarımızda da zaman zaman değişiklikler yapılmıştır. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında İlkokul 1. Sınıf, Ortaokul 5. Sınıf ve Lise 9. Sınıftan itibaren Yenilenen Eğitim Müfredat Programı ile eğitime başlanacaktır. Bu Yenilenen Eğitim Müfredat Programı ile öğrencilere aktarılması hedeflenen kök değerler şunlardır: adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik. Teknoloji çağından bilgi çağına geçilmesiyle birlikte son yıllarda meydana gelen bilimsel, teknolojik, sosyal değişim ve gelişmeler ışığında toplumun gelecek nesillerden beklentileri de farklılaşmıştır. Bu gelişme ve ilerlemeler öğrencilere temel bilgi ve becerilerin yanı sıra eleştirel düşünme, özgün düşünme, araştırma yapma, sorun çözme gibi bilişsel; toplumsal ve kültürel katılım, girişimcilik, iletişim kurma, empati kurma gibi sosyal; öz denetim, öz güven, kararlılık, liderlik gibi kişisel yeterlilik ve becerilerin kazandırılmasını zorunlu kılmaktadır.

      Kıymetli öğretmen arkadaşlarım! Eğitim işi; zorlu, uzun ve bir o kadar da sabır işidir. Emanet edilen yavrularımıza gereken hassasiyeti göstereceğinizden hiçbir şüphem yoktur. Ümit ediyorum ki bu kutsal görevi en iyi şekilde yerine getireceksiniz.  Yenilenen Eğitim Müfredat Programı ile model olma, rehberlik yapma ve yol gösterme sizlere düşüyor. Bu görevleri yerine getireceğinize de güvenim tamdır.

      Geçtiğimiz yıl içerisinde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavında gerekse,   YGS, LYS Sınavları ile, öğrencimiz bir üst öğretime başarı ile yerleşmiştir. Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavlarında da ilçemiz okulları üstün başarı göstermişlerdir. Sınavlarında başarılı olarak bir üst öğrenime devam eden öğrencilerimize başarılar dilerken, her yıl eğitim başarısının yükseltilmesinde ve sınavlara hazırlanılmasında üstün gayret gösteren tüm öğretmen ve idarecilerimize de teşekkür ediyorum. 

      Bu yıl da başarımızı artırmak ve mükemmel insan yetiştirmek için,  son gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

      Eğitim öğretim faaliyetimizin diğer bir vazgeçilmez unsuru ise velilerimizdir.  Çoğunluğunu şu anda aramızda göremesek de, üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmelerini temenni ediyorum.

     Sevgili öğrencilerim,

       Üç aydan fazla süren yaz tatilinden sonra, sizlerle beraber olmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hepinize tekrar hoş geldiniz diyor, gözlerinizden öpüyorum.

       Peygamber Efendimiz’ in  “İki günü birbirine eşit olan zarardadır” sözünü unutmayınız. Çalışmak için yer ve zaman aramayınız. Zamanınızın kıymetini iyi bilin, ilk günden son güne kadar zamanınızı iyi değerlendirin. Hiçbir zaman kendinizden kötü olanları değil, iyileri örnek alınız.

     Sevgili öğrencilerim, Peygamber efendimizin “İlim Müslümanın yitik malıdır. Onu nerede bulursa alsın” Hadisi Şerifini unutmayınız. Sürekli öğrenmeye ve kendinizi geliştirmeye gayret ediniz.

     Sizlere emek veren öğretmenlerinize Hz Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” Sözünü unutmadan davranın.    

     Daha iyi bir eğitim öğretim yılı dileklerimle hepinize sağlık ve mutluluklar dilerken,

Ülkemizin eğitim kalitesini yükseltmek için çalışan Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendiye,

Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM Beyefendiye,

Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet YILMAZ Beyefendiye,

Tokat Milletvekillerimize,

 Okullarımızın açıldığı ilk günde bizi yalnız bırakmayan ve her zaman eğitime, eğitimcilerimize ve okullarımıza maddi ve manevi desteklerini  esirgemeyen,

      İlçe Kaymakamımız Sayın Selami KAPANKAYA Bey’e

      Belediye Başkanımız Sayın Özdilek ÖZCAN Bey’e ve aramızda bulunan daire amirlerimize ve tüm katılımcılarımıza teşekkür eder, saygılar sunarım.

18-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-2017

Hükümet Konağı Kat 3 Niksar/Tokat - 03565271198

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.